Sara Nelissen - Konijnenadviesbureau Hopster
Wist je dat je konijnen zindelijk kan maken? Als je dat weet, zou je dan nog een konijn alleen maar in een hok zetten? Een konijn in een hok kan niet tegemoet komen aan zijn natuurlijke basisbehoeften en wordt daardoor onhandelbaar of apathisch. Dankzij de correcte huisvesting, verzorging, opvoeding én training geef je je konijnen de kans op een volwaardig leven en worden het leuke huisdieren die je niet meer zal kunnen missen. Wil je weten wat jij kan doen om je konijnen te helpen? Hopster is er voor jou en je konijnen.
Konijnen, verzorging, huisvesting, training, zindelijkheidstraining, opvoeding, binnenhuiskonijnen, buitenhuiskonijnen, groepsdieren, ram, voedster, sterilisatie, castratie, konijn in huis, verrassend huisdier
17569
page-template-default,page,page-id-17569,page-child,parent-pageid-17483,theme-bridge,sfsi_plus_actvite_theme_default,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-19227,elementor-page elementor-page-17569

Sara Nelissen

Penningmeester

The fact that bunnies exist, is proof that everything is going to be alright

Sara Nelissen | Konijnenadviesbureau Hopster

Wie ben ik?

Hoi daar! Ik ben Sara Nelissen en onderzoeksadviseur humane wetenschappen aan de KU Leuven. Ik heb zelf twee konijnen: Lola en Wilson. Mijn konijnen lopen los in huis en mogen regelmatig in de tuin spelen.

 

Hoe het begon

Ik had vroeger altijd al konijnen thuis. Toen ik aan mijn doctoraat aan de KU Leuven begon was ik niet van plan om dieren in huis te halen omdat ik nog graag vrij wou zijn en wou reizen… Totdat er een konijn rond de faculteit sociale wetenschappen hupste. Blijkbaar was Harrie al een maand tussen de auto’s aan het leven, zo hoorde ik van de buurtbewoners. We besloten haar te vangen, maar dat verliep niet gemakkelijk. Na meerdere pogingen en verschillende uren lukte het ons eindelijk. Vanaf ze bij ons op de koer zat, besloot ik al dat ik haar een goede thuis wou bieden.

Harrie was niet echt gesocialiseerd en had duidelijk een trauma opgelopen (we vermoeden dat ze gedumpt werd in het stadspark en ik hoorde later dat veel zatte studenten haar hadden proberen vangen). Harrie werd in de loop van de jaren socialer en heel aanhankelijk naar ons toe, maar ze bleef altijd alert en heel angstig naar andere mensen toe.

 

Recentelijk adopteerde we Wilson. Hij zat al drie jaar bij mensen in een appartement in een aquarium. Sindsdien hopt ook hij hier gelukkig rond en is hij heel aanhankelijk. Helaas is  Harrie ondertussen over de regenboogbrug maar ze zal eeuwig blijven rondhuppelen in ons hartjes. Opdat Wilson niet alleen zou zijn, is Lola er ondertussen bijgekomen. Lola is een jonge weduwe die een tweede jeugd beleeft aan de zijde van Wilson.

Ik leerde Marilleke kennen toen ik opzoekwerk deed naar getraumatiseerde konijntjes. Bleek dat wij bijna buren waren. Zo leerde we mekaar steeds beter kennen en hielp ze mij met Harrie en haar socialisatie. Marie-Laure leerde ik kennen in Het Konijnenhof, een konijnenasiel waar zij vrijwilligerswerk aan het doen was.

 

Ik ben altijd al helemaal overtuigd geweest voor meer dierenrechten en –welzijn. Ik vind het totaal achterhaald dat konijnen nog altijd als impulsaankopen verkocht kunnen worden in winkels en markten en dat het volledig normaal is om een konijn alleen in een hokje in de tuin te zetten.

Mijn rol in Hopster vzw

Als penningmeester is het mijn rol om de financiële kant van Hopster vzw te bewaken. Sinds kort aanvaarden we lidmaatschappen (zie Hoppy lid) en we organiseren ook jaarlijks het Belgische Konijnencongres.

 

Daarnaast vind ik het vooral heel belangrijk om te sensibiliseren en mensen te verder te informeren van de capaciteiten, het emotioneel vermogen en de noden van konijnen. Ongeveer iedereen die bij mij thuis langskomt is onder de indruk van hoe cool konijnen eigenlijk zijn. Dit informeren wil ik doen aan de hand van verhalen schrijven over konijnen en door bruggen te bouwen met andere vzw’s die instaan voor dierenrechten.

 

Ook mijn wetenschappelijke achtergrond wil ik gebruiken om wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar een breed publiek. Ik werk momenteel ook een onderzoek uit over de media-effecten van de undercoverbeelden van dierenmishandeling. Hierbij ga ik op zoek of het zien van deze beelden samenhangt met veranderende attitudes en voedingspatronen, iets wat me enorm boeit. Ik kijk uit naar een plantaardige wereld waarin dieren beter behandeld worden.

 

Je kan me altijd contacteren via [email protected].

Sara Nelissen | Konijnenadviesbureau Hopster

Algemene Voorwaarden